Borneo

Her finder du vores informationer om Borneo

Du kan også gå dirkte til:

Borneo som rejsemål

Uberørte regnskove, frodig jungle, tropiske strande, eksotiske dyrearter og orangutanger. Snorkling, flodsejlads, unikke kulturer og spændende befolkningsgrupper. En rejse til Borneo kan ikke beskrives. Det skal opleves.

Borneo er et paradis for naturelskere. Her kan du komme helt tæt på sjældne dyrearter, som kun findes på denne ø. Men Borneo er andet end storslåede naturoplevelser. Det er også en kulturel smeltedigel. Her er et hav af forskellige sprog, etniciteter, kulinariske traditioner, skikke og ceremonier blandt de mange og forskelligartede befolkningsgrupper.

Verdens tredjestørste ø Borneo rummer hele 3 lande: Malaysia, Brunei og Indonesien. Men det er den malaysiske del af øen, der er mest besøgte. Dette er staterne Sarawak og Sabah. Den malaysiske del af Borneo befinder sig på den nordlige spids af den enorme ø. Her finder du alt, hvad hjertet begærer af bjerge, regnskove og dyreliv. Samtidig er den malaysiske del af Borneo også den del af øen, der rummer den bedste infrastruktur, hvilket betyder, at det her er muligt at komme rundt forholdsvist enkelt.

SABAH

Sabah er en af to malaysiske stater på Borneo. Sabah ligger på den nordvestlige del af Borneo og har en befolkning på 3.8 mio., der spænder over en stor diversitet, både hvad angår sprog og etnicitet. Sabah rummer alt det bedste, som Borneo har at byde på. Her kan du tage på opdagelse i den enorme og fortryllende Sukato regnskov og komme helt tæt på Borneos dristige næseaber. Du kan bestige Borneos og Sydøstasiens højeste bjerg Mount Kinabalu, og snorkle ved Tunku Rahman National Park, hvor en fortryllende verden åbenbarer sig under havoverfladen.

SEPILOK ORANGUTANGCENTER

I Sabah finder du også Sepilok Orangutancenter. De fantastiske og smukke menneskeaber er et af de dyr, de fleste forbinder med Borneo. Oran Utang betyder skovens menneske på malaysisk. Når du ser dette fascinerende og intelligente dyr på nærmeste hold, er du ikke i tvivl om, hvordan dette navn er opstået. Orangutangen er nemlig et af de dyr, der ligner os mennesker allermest. Sepilok Orangutangcenter giver pleje og pasning til orangutangunger, der er blevet forladt, eller orangutanger der har været holdt i fangenskab. I orangutangcentret kan du komme tæt på de 75 orangutanger, der bor her, via en udsigtsplatform i centret. Besøger du centret om eftermiddagen, når orangutangerne fodres, er der størst chance for at få et glimt at de smukke dyr.

KOTA KINABALU

Er du blevet mæt at fantastiske naturoplevelser, og har du lyst til at opleve civilisationen og stobyliv, så er Kota Kinabalu et besøg værd. Hovedstaden I Sabah regionen ligger ud til havet og er omkranset af regnskov. Den smukke natur blender ind i bybilledet sammen med moderne arkitektur. Kota Kinabalu er et perfekt udgangspunkt for trekking til Sydøstasiens højeste bjerg Mount Kinabalu og Kinabalu parken.

KUCHING

Sarawaks hovedstad Kuching er en moderne storby, der har masser at byde på. Er du i Kuching i løbet af sommeren, må du ikke gå glip af den årlige Rainforest World Music festival, som afholdes her. Foruden musikfestivalen er der masser af andre kulturtilbud at dykke ned i her. Byen rummer nemlig en mangfoldighed af museer i alle afskygninger lige fra naturhistorie til Islam. Byen rummer sågar et museum om katte. Sidstnævnte er ikke nogen tilfældighed. Kuching er nemlig også det malaysiske ord for kat. Kuching er desuden en god base, hvis du vil opleve en af de små nationalparker på Borneo, nemlig Baku National Park.

SUKAU RAINFOREST LODGE

Vil du opleve regnskoven og det mangfoldige dyreliv på nærmeste hold og stadigvæk bo komfortabelt, er Sukau Rainforest Lodge stedet. Ved bredden af Kinabantangan floden ligger en koloni af hytter, som forbindes af stier alt sammen fremstillet i træ fra regnskoven. Så snart du åbner døren fra din hytte, træder du med andre ord direkte ud i regnskoven. Hytterne er opført med respekt for naturen, og således de griber mindst muligt ind i regnskoven.  Fra Sukau Rainforest Lodges arrangeres daglige trekkingture og sejlture ned ad floden.

Rejseforslag

BORNEO 

Rejsen tager dig til fantastiske Borneo, hvor du skal opleve jungle, Orangutanger og meget mere. Rejsen begynder Kuala Lumpur, hvor du skal bo på 4-stjernet Melia hotel og på en endagsudflugt rundt byen med guide.
Rejsen fortsætter med fly til Sandakan i den nordøstlige del af Borneo, hvor du skal overnatte på Sepilok Forest Edge Resort i junglen. Dagen efter går rejsen videre og du besøger Oran Utan Rehabilitation Centre, hvor du skal opleve de fantastiske orangutanger.
Herefter sejler du ud til Kinabatangan Wetlands Resort, som er et unikt sted midt i Borneos jungle. På anden dagen drager du videre ind i junglen med båd på oxbow søen og oplever det lokale liv og dagen afsluttes med en River Cruise. Rejsen sluttes i Kota Kinabalu på Nexus Resort, hvor du kan nyde stranden og slappe af. Oplevelserne er dog ikke ovre, da vi har planlagt en udflugt i dette område. Du skal på bådtur til den smukke Raya Island.

 

PRISER PER PERSON FRA KUN:

18.950,- DKK

Prisen inklusive: 

  • Fly t/r København til Kuala Lumpur
  • Fly Kuala Lumpur – Sandakan – Kota Kinabalu – Kuala Lumpur
  • Al transport mellem øer, hoteller og lufthavne
  • Udflugter ifølge program (tilsendes)
  • 3 nætter Melia Hotel
  • 1 nat Sepilok Forest Edge Resor
  • 2 nætter Kinabatangan Wetlands Resort
  • 5 nætter Nexus Resort
  • 3,5-4 stjernet hoteller 
  • Morgenmad på hotellerne

Vil du vide mere? Lad os tage en snak!

6 + 9 =