Sri Lanka

Her finder du vores informationer om Sri Lanka

Du kan også gå dirkte til:

Sri Lanka som rejsemål

Sri Lanka er de senere år blevet et mere og mere populært rejsemål – og hvilket rejsemål. På Sri Lanka finder du storslået og frodig natur med fantastiske nationalparker og eksotisk junglenatur, masser af brede smukke strande, teplantager hvor den lokale Ceylon te dyrkes og ikke at forglemme masser af kulturarv og historiske steder. På et relativt lille område finder du ikke mindre end 8 steder, der er udpeget af Unesco som verdensarv-

Sri Lanka er en ung nation. Landet opnåede først selvstændighed i 1948. Dengang hed landet Ceylon. I 1972 blev landet ændret til Sri Lanka. Fra 1815 og frem til selvstændigheden i 1948 var Sri Lanka under britisk herredømme, og før da var øen besat af både portugiserne og hollænderne. Sri Lankas nyere historie er konfliktfyldt og præget af borgerkrigen mellem regeringen og separatistbevægelsen De Tamilske Tigre. Den konflikt er afsluttet, og nu ånder alt fred og ro, og flere og flere turister forelsker sig i det smukke land.

COLOMBO

Sri Lankas hovedstad Columbo er en by i rivende udvikling. Her finder du et væld af lækre spisesteder og masser af shopping muligheder. Byen undergår pt. et større byggeboom på havnefronten, hvor der opføres den ene moderne skyskraber efter den anden.  Et must see i Colombo er Sea Street. I denne farverige gade finder du alt lige fra farverige templer til dyre guldsmede og et væld af spraglet tøj og antikviteter.

SIGIRIYA

Nord for Kandy finder du Sigria eller Løveklippen, som stedet også hedder. Når du har snøret vandreskoene og kravlet op af de 1200 trin til toppen af klippen, finder du ruinerne af Kong Kasyapas palads. Herfra kan du nyde den storslåede udsigt over området og ikke mindst de omgivende haver.

NEGOMBO

Ikke langt fra Colombo og kun 10 km fra den internationale lufthavn finder du den kystbyen Negombo. Her finder du et stykke af det autentiske Sri Lanka. Nyd livet og studer lokalbefolkningen i den lille fiskerby. Her er også mulighed for at tage med på en arrangeret fisketur i lagunen med nogle af de lokale fiskere.

UDAWALAWE NATIONALPARK

Nationalparken i det centrale Sri Lanka er et af de bedste steder i verden, hvis du vil opleve vilde elefanter. Men parken har mange andre dyrearter at byde på. Her kan du også se vandbøfler, vildsvin, sjakaler, krokodiller og mange andre dyrearter. Tag en safari tur gennem parken og kom helt tæt på dyrelivet.  Sri Lanka har en række forskellige nationalparker og Udawalawe National Park og Yala National Park er blandt de nationalparker, der også er et besøg værd.

KANDY

Kandy er Sri Lankas gamle hovedstad, og det er også den næststørste by i landet. Samtidig betragtes Kandy, som Sri Lankas spirituelle hovedstad. Byen er beliggende i den centrale del af Thailand. Her er masser af kultur og farver. Lige meget hvor du befinder dig i byen, kan du se den 26 meter høje hvide statue af Buddha, der er placeret ovenpå Bahirawakanda templet. Her er masser af smukke historiske og religiøse bygninger, som eksempelvis det fantastiske Temple of Tooth, et af Sri Lankas største templer. Kandy er også med på Unescos verdensarvsliste.

MIRISSA

Sri Lanka har masser af smukke bounty strande, og Mirissa er en af dem. Mirissa ligger på den sydlige del af Sri Lanka. Stranden her er med smukt hvidt sand og krystal klart vand, og så er der en rolig og tilbagelænet atmosfære og ikke alt for mange turister. Vil du gerne have lidt mere fest og ballade er strandene Bentota og Hikkaduwa meget populære. Her finder du også de fantastiske kridhvide palmestrande og desuden masser af shoppingmuligheder og restauranter.

Udflugter

Oplev hvalsafari på Sri Lanka og kom tæt på et af de største dyr på planeten. På turen kan du også opleve delfiner.

Ved den lille by Mirissa er der de bedste muligheder for at se hvaler fra Sri Lanka..

Tidligt om morgenen vil du blive hentet fra dit hotel (husk at medbringe egen morgenmadspakke fra hotellet) og derefter vil du blive kørt til Mirissa havn. Hval- og delfin safari fra Mirissa er en af de mest spændende aktiviteter på Sri Lanka.

Tidspunkt
Båden sejler fra Mirissa havn kl. 07.00.
Turen er cirka 3-5 timer afhængig af hvornår man spotter hvaler

Bedste sæsoner til at se hvaler:
November til april – Her begynder hvalsafari sæsonen. Havet er varmt og roligt i disse måneder.
Maj til oktober – Hvalerne kan stadig ses, men det kan være besværligt at sejle i havet pga bølger.

Inkluderet:

  • Transport til/fra hotellet
  • Bådturen med andre
  • Snacks og sandwich, samt 500 ml flaskevand

PRISEN PER PERSON FRA: 595,-

Rejseforslag

NEGOMBO, RUNDREJSE 6 DAGE OG MIRISSA

Ved ankomst til Sri Lanka vil du blive bragt til Negombo stranden. Her kan du slappe af efter den lange flyvetur og nyde byen, som byder på shopping og spændende restauranter. Herefter starter vores 6 dags rundrejse med Guide, som bringer dig til Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Hortan Plains National Park, Ella, Udawalawe National Park og Yala National Park. Selve programmet vil naturligvis blive fremsendt ved interesse for denne rundrejse. Rejsen slutter på Mirissa stranden, hvor du kan slappe af de sidste par dage og eventuelt tage på hvalsafari.

PRISER PER PERSON KUN FRA :

15.435,- DKK

Inklusive:

  • Fly t/r København til Sri Lanka
  • Al transport mellem øer, hoteller og lufthavne
  • 2 nætter i Negombo
  • 5 nætter på Guidet Rundrejse med udflugter
  • 6 nætter i Mirissa
  • 3,5-stjernet hoteller
  • Morgenmad på hotellerne

Vil du vide mere? Lad os tage en snak!

3 + 5 =