Cambodia

Her finder du vores informationer om Cambodia

Du kan også gå dirkte til:

Cambodia som rejsemål

Det land, vi i dag kalder Cambodia, er vokset ud af det mægtige Khmer-rige, der i næsten 600 år fra 800 efter Kristus herskede over store dele af Laos, Vietnam og Thailand. Det er fra denne periode, at verdens ottende vidunder Angkor Wat stammer. Men Cambodia har meget mere at byde på end det sagnomspundne tempel. Hovedstaden Phnom Penh er en moderne storby, der ligger billedskønt langs flodbredderne ved Tonlé Sap, Mekong og Bassac floderne. Her finder du masser af kulturelle og kulinariske oplevelser.

Cambodia var også hjemsted for et af de værste rædselsregimer, som verden endnu har set. Her mistede millioner af mennesker livet. De røde Khmer med Pol Pot i spidsen, der i perioden fra 1975 til 1979 styrede Cambodia, stod nemlig bag et af de største folkemord i verdenshistorien. Når du besøger Cambodia, kan du derfor ikke undgå at blive berørt af landets grusomme historie. På trods af den grusomme historie, er befolkningen i Cambodia meget venlige, smilende og imødekommende.

ANGKOR WAT

Dybt inde i Cambodias jungle ligger det enorme og ikoniske tempel Angkor Wat, som er en uundgåelig del af et hvert besøg til Cambodia. Angkor Wat er Cambodias nationale symbol og stolthed, og det er et af verdens vidundere. I 1200-tallet var Angkor en af verdens største byer, og man mener, at der har boet mere end 1 million mennesker i omådet omkring Angkor. Angkor Wat er kun navnet på områdets største tempel. Hele Angkor-området rummer 600 templer. Cirka 60 af disse templer er åbne for besøgende. Det anbefales, at du sætter god tid af til at udforske de fantastiske templer ved Angkor.   

SIHANOUKVILLE

I det vestlige Cambodia langs kysten ligger Sihanoukville. Byen er især kendt for sine fantastiske strande, der omkranser byen. Her finder du både helt uforstyrrede strande og strande med masser af fest, farver og ”beach parties”. De mange strande og muligheder for at besøge nærliggende bounty-øer har gjort Sihanoukville til en populær destination for de, der gerne vil have nyde strandlivet og afslapning. Fra Sihankoukville kan du sejle ud til de små, primitive øer, hvor livet leves i hængekøje med udsigt til Cambodias smukke bjerge som baggrundstæppe.

En af øerne, som er værd at besøge, er Koh Rong. Her finder du små paradisiske bugter med krystalklart vand, kridhvide stande og koralrev. Længere inde på øen er der en smuk natur med masser af vandfald og imponerende kokospalmer.  

Sihanoukuville grænser desuden op til Ream Nationalpark, hvor det er muligt at booke guidede ture og opleve nationalparkens dyreliv på tæt hold.

PHNOM PENH

Cambodias farverige og kaotiske hovedstad Phnom Penh er en moderne storby, der byder på brede boulevarder og bygninger fra den franske kolonitid. I Phnom Penh skal du sætte tid af til at besøge Toul Sleng-museet. Her kan du få et indtryk af de grusomheder, som Khmer Rouge udsatte befolkningen for i årene 1975-1978. Museet har til huse i de selvsamme bygninger, som husede et af Khmer Rouges frygtede fængsler, hvor 17.000 fanger blev tortureret og/eller henrettet. 15 km fra Phnom Penh finder du Cheung Ek Killing Fields, hvor der er bygget et monument for de 8.000 ofre for Khmer Rouge, hvis kranier blev fundet her. I Phnom Penh er det også værd at besøge det kongelige palads, nationalmuseet, og nogle af byens mange markeder, hvor du kan nyde en kold øl og kigge på de hektiske liv og de mange handlende.

SIEM REAP

Ikke langt fra Angkor Wat ligger Siam Riap, der også byder på adskillige smukke templer. Derudover er Siam Riap en hyggelig by med en dejlig atmosfære og masser af liv. Det gælder særligt på det gamle marked midt i byen og i gyderne omkring markedet. Her kan du købe alt fra falske mærkevare-produkter til smukt lokalt håndværk. Siam Riap er et godt udgangspunkt for udflugter til Angkor-området og har et godt udvalg af hoteller i alle prisklasser.

Udflugter

CYKELTUR ANGKOR TEMPLERNE

Om morgenen mødes vi ved vores butik i Siem Reap. Her får du udleveret cykel og hjelm og mødt af din lokal guide, som har stor kendskab til Angkor templerne.

Vi starter med at cykle på små og rolige stier der fører os via Siem Reap floden mod Angkor området. Vi ankommer til indgangen og fortsætter mod de spændende templer. Det første der møder os er det majestætiske Angkor Wat og selvfølgelig er det okay at stoppe for at få taget nogle billeder inden vi cykler videre. Det er altid blot at siger til, når du ønsker at stoppe for at tage billeder, det er dig der bestemmer, da det er dig som er her for at opleve turen og få en uforglemmelig oplevelse!

Det andet tempel som du kommer til at møde er Angkor Thom. Derefter forlader vi vejen og tilbringer resten af dagen på de små stier der fører os gennem dette fascinerende område. Vi kommer til Bayon templerne, som er kendt for sine mange ansigter og vi cykler forbi et par mindre besøgte gamle ruiner undervejs.

Efter frokost, går turen videre til Ta Prohm templet, som er dækket er jungle og nærmest blevet suget ind i junglen. Undervejs stopper vi på hvert sted for at udforske disse utrolige gamle strukturer og få historier fra vores Guide.

Fra Ta Prohm går turen tilbage til byen og du vil cirka være tilbage omkring klokken 16.30.

Angkor Pass:
Skal bruges på denne tur (ikke inkluderet i prisen)
Har du ikke allerede et, kan det købes ved indgangen

Inkluderet:

 • Erfaren Guide
 • Cykler & hjelm
 • Frokost

 

PRISEN PER PERSON FRA: 350,-

Rejseforslag

SIEM REAP, PHNOM PENH, RAINBOW LODGE OG KOH RONG

Rejsen begynder i Siem Reap ved det berømte Angkor Wat, som byder på store oplevelser fra dengang Cambodia var de førende i sydøst Asien. Der er mulighed for at besøge Angkor Wat på guidede ture og på cykel, for dem som gerne vil være aktive. Rejsen fortsætter med fly til Phnom Penh, hvor den triste historie fra Cambodia under De Røde Khmer kan opleves på museum og Killing Fields. Phnom Penh er vokset det sidste årti og byder i dag også på muligheder for shopping og gode restauranter langs Mekong floden i byen. Efter nogle dage går rejsen til junglen ved Rainbow Lodge i den sydlige del af Cambodia. Her kan opleves dyreliv og vandreture. Rejsen slutter med besøg til de sydlige øer Koh Rong og Koh Rong Samloen før hjemrejsen til Danmark.

 

PRISER PER PERSON KUN FRA:

14.385,-DKK

Inklusive:

 • Fly fra København til Siem Reap
 • Fly fra Siem Reap til Phnom Penh
 • Fly fra Phnom Penh til København
 • Al transport mellem øer, hoteller og lufthavne
 • 3 nætter i Siem Reap (Angkor Wat)
 • 2 nætter i Phnom Penh
 • 3 nætter på Rainbow Lodge med fuld pension
 • 5 nætter på Koh Rong
 • 3,5-stjernet hoteller
 • Morgenmad på hotellerne

SIEM REAP, PHNOM PENH, 4 RIVERS FLOATING LODGE OG KOH CHANG

Rejsen starter i Siem Reap ved det verdenskendte Angkor Wat, som blev bygget i begyndelsen af det 12. århundrede.Det er helt unikt og kan opleves på en guiden tur med bil eller på cykel rundt i ruinerne. Rejsen fortsætter med fly ned til landets hovedstad Phonh Penh, som blev specielt kendt under De Røde Khmer, som havde magten i Cambodia mellem 1975-1979. Mange cambodianer mistede livet under De Røde Khmer og her kan Killing Fields og museum besøges. Rejsen fortsætter ned til Koh Kong provinsen, hvor der skal slappes af 2 nætter på det unikke 4 Rivers Floating Lodge, som ligger inde på en flod omgivet af mangroveskov. Rejsen slutter på øen Koh Chang i Thailand, før hjemrejse vil være fra Bangkok lufthavn. Koh Chang har smukke strand og rig mulighed for at komme ud og dykke, samt snorkle. Der findes også jungle trekking og vandfald på øen, som kan besøges. Om aftenen nydes maden på en af de mange strandrestauranter, hvor der underholdes med ildshow på stranden.

 

PRISER PER PERSON KUN FRA:

13.875,DKK

Inklusive:

 • Fly fra København til Siem Reap
 • Fly fra Siem Reap til Phnom Penh
 • Fly fra Bangkok til København
 • Al transport mellem øer, hoteller og lufthavne
 • 3 nætter i Siem Reap (Angkor Wat)
 • 2 nætter i Phnom Penh
 • 2 nætter på 4 Rivers Floating Lodge
 • 6 nætter på Koh Chang
 • 3,5-stjernet hoteller
 • Morgenmad på hotellerne

Vil du vide mere? Lad os tage en snak!

15 + 5 =