Laos

Her finder du vores informationer om Laos

Du kan også gå dirkte til:

Laos som rejsemål

Midt mellem Vietnam og Thailand ligger Laos. Et relativt ukendt land for mange rejsende, og det er synd, for Laos har masser at byde på. Laos har ingen kyststrækninger og bountystrande til gengæld er her masser af fortryllende regnskov, storslåede bjerge, eventyrlige templer med buddhistiske munke og enorme floder hvoraf Mekong floden er den mest største.

Med en befolkning på ca. 7 mio. mennesker rummer Laos ikke store metropoler, her er til gengæld masser af små hyggelige landsbyer med en gammeldags charme, og en meget imødekommende og ”easygoing” befolkning. Laos har vært underlagt kommunistisk styre siden 90’erne, heldigvis har det kommunistiske styre værnet om de mange Unesco verdensarv steder, der er i Laos.  

Hvis du har lyst til at bevæge dig lidt væk fra de sædvanlige og mest turistede rejsemål i Sydøstasien og opleve et nyt land åbenbare sig, så er Laos et godt bud på din næste feriedes

LUANG PRABANG

Et af de mest kendte UNESCO verdensarvssteder i Laos er Luang Prabang. Den historiske by i det nordlige Laos var for tusind år siden hovedstad datidens Laos. Oplev det gamle kongelige palads og de mere end 33 templer og tag en tur i de små krogede gader, gør ophold og nyd en lokal øl på en af de mange små cofeeshops. Når du er mæt af kulturelle indtryk, så tag på opdagelse på byens farverige natmarked hvor du finder masser af lokalt kunsthåndværk, smykker og lokalt producerede tekstiler og nyd et overdådigt måltid på en af byens mange hyggelige restauranter. Det lokale køkken er bestemt værd at prøve og kan bedst beskrives som en meget vellykket fusion af det franske og det traditionelle asiatiske køkken.

PHONSAVAN

Phonsavan er hovedstaden i Xieng Khouang provinsen i det centrale Laos. Navnet Phonsavan betyder  “paradisets bakker” og det navn rammer plet, for byen er omgivet af et fantastisk og pittoresk landskab med smukke grønne bakker og skov. Husene i landsbyen er opført i træ og malet i stærke farver. Befolkningen i Phonsaven lever primært af, at opdrætte kvæg. Det er også her at man finder de såkaldte Hmong cowboys, der hvert år på nytårsdag deltager i den årlige og traditionsrige tyrefægtningskonkurrence.

VIENTIANE

Laos kommercielle centrum og hovedstad er Vientiane, byen ligger smukt ved bredden af Mekong floden. Selvom Vientiane er hovedstad i Laos, føles det på ingen måde som andre asiatiske hovedstæder, stemningen er tilbagelænet og når du bevæger dig rundt i byen får du mere indtrykket af at bevæge dig i små landsbyer, der er vokset sammen til en stør by. Med ca. 200.000 indbyggere er Vientiane da heller ikke meget større end en stor dansk provinsby. Byens størrelse betyder også, at du let kan komme rundt i byen til fods og suge alle byens indtryk til dig.

VANG VIENG

Den lille by Vang Vieng er et lille stykke paradis på jord, byen i det centrale Laos er omgivet af naturskønne landskaber, med bjerge, floder, kalkstensklipper og rismarker. Vang Vieng er også en populær backpackerdestination, og byen har fået et ry for, at det er her de unge backpacere mødes for at feste i Laos.

KRYDSTOGT PÅ MEKONGFLODEN

En fantastisk måde, at opleve Laos storslåede natur på, er at tage på krydstogt ned af Mekong floden. Stig på en af de velindrettede flodpramme fi Luang Prabang med retning mod Huay Xai, der ligger tæt ved den Thailandske grænse, undervejs gør de fleste flodpramme stop i hyggelige Pak Peng, hvor der overnattes inden turen fortsætter. En tur ned ad Mekong floden med flodpram, er en unik mulighed for at opleve Laos uberørte natur på allernærmeste hold.

Rejseforslag

HIANG RAI, MEKONG CRUISE, LUANG PRABANG, VANG VIENG, VIENTIANE OG KOH SAMET

Rejsen begynder ved ankomsten til Chiang Rai i nord Thailand, hvor den første nat tilbringes før rejsen fortsætter ind i Laos. Fra grænsen Huay Xai går du ombord Shompoo Mekong Cruise og sejler 2 dage mod Luang Prabang med en overnatning i Pak Beng. Du ankommer til Luang Prabang, hvor du tilbringer flere dage i denne hyggelige by inde i Laos. Luang Prabang byder på et lille natmarked og du kan let gå rundt i byen på oplevelser. Området byder også på spændende ture til f.eks. vandfald og bjergstammer. Rejsen fortsætter ned til Vang Vieng, hvor du kan besøge grotter, vandfald og tage på kanotur. Rejsen slutter i landets hovedstad ved Vientiane før du flyver tilbage til Thailand og bliver bragt til øen Koh Samet lidt syd for Bangkok. På Koh Samet kan du slappe af på stranden og tage på snorkletur før rejsen går hjem til Danmark.

 

PRISER PER PERSON FRA KUN:

14.530,-DKK

Inklusive:

 • Fly t/r København til Bangkok
 • Fly fra Bangkok til Chiang Rai
 • Fly fra Vientiane to Bangkok
 • Al transport mellem øer, hoteller og lufthavne
 • 1 nat i Chiang Rai
 • 1 nat i Pak Beng
 • 3 nætter i Luang Prabang
 • 2 nætter i Vang Vieng
 • 1 nat Vientiane
 • 5 nætter på Koh Samet
 • 3,5-stjernet hoteller
 • Morgenmad på hotellerne
 

Vil du vide mere? Lad os tage en snak!

8 + 13 =