Vietnam

Her finder du vores informationer om Vietnam

Du kan også gå dirkte til:

Vietnam som rejsemål

Nyd en Bia Hoi (vietnamesisk øl) på en af Hanois mange gadekøkkener, og oplev det farverige og hektiske gadeliv i den smukke hovedstad, hvor den franske kolonitid har sat sit præg på arkitekturen. Tag en sejltur i Halong Bay, og bliv imponeret og overvældet af de fantastiske og UNESCO-fredede sandstensformationer. Kryb igennem Cu Chi-tunnellerne i det sydlige Vietnam, og fornem historiens vingesus fra Vietnam-krigen.

Vietnams historie er lang og blodig. Det er et land, der mere eller mindre konstant har måttet kæmpe for sin egen selvstændighed mod kinesere, franskmænd og amerikanere. På trods af den blodige historie er vietnameserne meget venlige og gæstfrie, og som rejsende i Vietnam føler man sig straks velkommen. I dag er Vietnam et moderne land og et land i økonomisk vækst, men det er samtidig et land, som har formået at bevare traditionerne og særpræget. Det oplever du ikke mindst, når du bevæger dig rundt i de smalle gader i Hanois gamle bydel, hvor hver gade er repræsenteret med et håndværk. Her er blandt andre gader for sølvsmede, pottemagere og bagere.

SAPA

I den bjergrige nordlige provins i Hanoi finder du Sapa. Den lille bjergby er hjemsted for flere forskellige stammegrupper. Sapa byder på fantastiske udsigter til de omkringliggende dale og bjerge, og den er et glimrende udgangspunkt for trekkingture til bjergområderne. Sapa er i dag et af de mest besøgte steder i Vietnam, og byen er derfor meget veludviklet i forhold til turisme.

HANOI

Vietnams fortryllende og unikke hovedstad Hanoi er et must, når du besøger Vietnam. Det føles lidt som at træde et skridt tilbage i historien, når du besøger Hanoi. Her er ingen store, moderne højhuse. Byen består i stedet af lave bygninger opført i fransk kolonistil, og trafikken består hovedsageligt at cykler og knallerter. Man har en følelse af at være i en landsby, og det er den stemning, der gør Hanoi til noget helt unikt. Der er masser at historiske og kulturelle seværdigheder i Hanoi. Det er også i Hanoi, du finder Ho Chi Minh-mausoleet, hvor tusindvis af vietnamesere hver dag møder op for at vise deres respekt for landsfaderen. Hanoi finder du i den nordlige del af Vietnam.

HOI AN

Hoi An ligger helt ud til kysten midt i Vietnam. Her finder du en velbevaret historisk by med masser af små, hyggelige gader og kinesisk inspirerede huse, der er smukt dekorerede. Hoi An emmer ganske enkelt af atmosfære. I havnebyen finder du masser af caféer, restauranter og forskellige butikker. Der er dog et erhverv, der mere end noget andet har vundet indpas i Hoi An – nemlig skrædderbutikkerne. Du finder en skrædderbutik på hvert gadehjørne, og priserne er meget konkurrencedygtige. Når du besøger Hoi An, er det derfor en god i dag at tage en ekstra kuffert med, så du kan få udvidet garderoben med et eller flere sæt skræddersyet tøj.

HUÉ

Hué er Vietnams gamle kejserby. Her boede Nguyễn Dynastiet, der herskede i Vietnam fra 1802 til 1945. Hovedattraktionen i Hué er også de kejserlige komplekser, hvor du finder et enormt område med templer, pavilloner, bymure og porte. Her finder du også et museum, hvor du kan dykke ned i Vietnams kejserlige historie.  

NHA TRANG

Sol, krystalklart havvand og kilometervis af smukke, hvide strande. Det finder du i Nha Trang, som også går under navnet det sydkinesiske havs riviera. Selve byen Nha Trang er en dejlig ferieby, der både byder på luksushoteller, shopping og historiske seværdigheder. Befinder du dig i Nha Trang, bør du sætte tid af til at besøge byens pulserende marked Cho Dam-markedet. Her finder du alt, hvad hjertet begærer lige fra grøntsager til sko, tæpper, tobak ure og meget, meget mere.

HO CHI MINH CITY

Vietnams største by, der har fået sit navn efter den kommunistiske landsfader Ho Chi Minh, er paradoksalt nok Vietnams handelscentrum i dag. Storbyen, der tidligere hed Saigon, har alt, hvad man forbinder med en moderne asiatisk storby med et vestligt præg og en moderne skyline. Ho Chi Minh City er Vietnams økonomiske dynamo og vækstcenter. Her er masser at se og opleve. Ho Chi Minh City er fyldt med spændende museer særligt om Vietnams blodige historie og mange krige. Ca. 2 timer fra Ho Chi Minh City kan du på nærmeste hold opleve, hvordan vietnameserne førte deres guerillakrig via underjordiske tunneller i junglen. Her ligger nemlig Cu Chi-tunnelerne, som bestemt er et besøg værd.

 

Udflugter

TREKKING I SAPA (4 DAGE)

Sapa i nord Vietnam er et af de mest fantastiske steder i Vietnam, hvor du udover den smukke natur kommer helt tæt på lokal befolkningen. Sapa er berømt for de smukke grønne terrasser og sandsynligvis et af de smukkeste steder i Vietnam. På vores tur til Sapa vil du få chancen for at gå langs terrasserne, passere forskellige landsbyer, møde de lokale og bo en nat hos en lokal vietnamesisk familie.

Dag 1 
Turen starter fra Hanoi togstation, hvorfra du tager nattoget til Sapa med afgang 22.00.
(Du finder selv vej til Hanoi togstation)

Dag 2 (Frokost/Middag)
Om morgenen ankommer du til Sapa kl. 06.00 og bliver hentet på togstationen og kørt til mødestedet i Sapa. Der vil være mulighed for at købe morgenmad (på egen regning). Kl. 09.00 vil du blive hentet fra mødestedet og turen begynder. Du starter med at gå mod Cat Cat landsbyen (Black Hmong folket). Du besøger et lille vandfald og går gennem landsbyen. Du har også mulighed for at nyde et lokalt musikshow, hvis du ønsker det. Derefter begynder vi at gå ned til Muong Hoa dalen, i retningen af landsbyerne Y Linh og Lao Chai. Der vil være frokost på en lokal restaurant i Lao Chai og efter frokost, vil vi fortsætte cirka en times gåtur mere til vores homestay i Ta Van landsbyen. Vi bliver hos Hmong-familien til middag og overnatter hos den lokale familie, som levere madrasser, myggenet og varme tæpper til os.

Dag 3 (Morgenmad/Frokost)
Efter morgenmaden, går vi til centrum i landsbyen Ta Van. Der vil vi besøge en lokal kunsthåndværker. Her får du mulighed for at lære hvordan Hmong-folket skaber deres traditionelle batik med Indigo-farver. Efter værkstedet går vi en kort gåtur gennem bambusskoven og kommer forbi et dejligt vandfald i Gian Ta Chai landsbyen. Her kan du slappe af ved floden og tage en svømmetur i vandfaldet. Efter afslapning, spiser vi frokost på en lokal restaurant, og derefter arrangere vi transport dit hotel i Sapa.

Dag 4 (Morgenmad)
Over middag bliver du kørt tilbage til Hanoi.

Inkluderet:

 • Lokal Guide i Sapa
 • Nattog til Sapa
 • Transport i Sapa
 • 1 nat hos lokal familie
 • 5 måltider
 • 1 nat Sapa (vælg mellem Aira Boutique, Topas Eco Lodge og Sunny Mountain)
 • Bus tilbage til Hanoi

PRISEN PER PERSON FRA: 1795,-

HALONG BAY CRUISE (2 DAGE)

Oplev den smukke Halong Bay cirka 3-4 timers kørsel fra Hanoi. Halong Bay er et af de mest berømte steder i Vietnam og er blevet kåret, som en af de syv natur vidundere i verden og befinder sig på UNESCO´s verdensarv liste.

Dag 1 (Frokost/Middag)
07.30 – Du bliver hentet på dit hotel i Hanoi og kørt til Halong Bay.
12.00 – Ankomst til Hon Gai Havn og båd transfer til Garden Bay Cruise
12.45 – Der servers en velkomstdrink og du får udlevet værelse med balkon på skibet
13.30 – Sejler gennem Bai Tu Long Bay, mens vi nyder frokost.
15.30 – Besøg Vung Vieng Fishing Village.
16.30 – Mulighed for at sejle kajak eller bambusbåd omkring Vung Vieng.
17.30 – Mulighed for at slappe af og nyde solnedgang.
19.30 – BBQ middag.

Dag 2 (Morgenmad/Frokost)
07.00 – Morgenmad.
07.45 – Besøg Thien Canh Son Grotten.
11.00 – Frokost undervejs tilbage.
12.30 – Transport tilbage til Hanoi.
17.00 – Ankomst til dit hotel i Hanoi.

Inkluderet:

 • Transport
 • Engelsk talende Guide
 • 1 nat i værelse med balkon på skibet
 • Alle gebyrer
 • 4 måltider

PRISEN PER PERSON FRA: 1395,-

NINH BINH (SKULL ISLAND)

Turen går ud til Trang An og Ninh Binh området, som ligger cirka 2 timer fra Hanoi. Du skal cykle, sejle og opleve området, hvor de filmede den sidste King Kong film “Skull Island“. Et fantastisk smukt område.

07.30 – Afgang fra dit hotel i Hanoi
09.00 – Pause ved Dong Van, Ha Nam-provinsen
10.00 – Besøg en lokal familie i Tam Coc. Det er en traditionel vietnamesisk familie med tre generationer, der bor sammen. Her får du muligheden for at se husets arkitektur og deres daglige liv og deres kunsthåndværk med at fremstille traditionelt broderi
10.30 – Vi cykler afsted for at besøge det lokale marked og derefter en lokal skole (kun muligt i hverdagene i skoleåret)
Derefter fortsætter vi med at udforske Dong Tien-hulen og landsbyen. Vi cykler igennem det betagende landskab med kalksten bjerge der er dækket af rismarken
12:00 – Vi nyder lokal frokost
14:00 – Ankomst til Trang An området, hvor vi bruger et par timer på at udforske Trang An i små robåde, som bliver roet af en lokal. Vi kommer til at se de mange kalkstens huler langs floden Sao Khe og templerne undervejs.
16.30 – Vi forlade Ninh Binh og køres direkte tilbage til Hanoi
18:30 – Ankomst til dit hotel i Hanoi

Bemærk:
Skoler er lukket i weekenden og for sommerferie fra 1. juni til 5. september

Inkluderet:

 • Transport
 • Engelsk talende Guide
 • Cykler
 • Frokost
 • Sejltur

PRISEN PER PERSON FRA: 695,-

Rejseforslag

HANOI, HALONG BAY, HO CHI MINH CITY OG PHU QUOC

Denne rejse begynder i smukke Hanoi, hvor du kan opleve kulturen og spændende udflugter i området, som f.eks. til Ninh Binh, hvor man filmede den sidste King Kong film. Rejsen forsætter efter nogle dage til Halong Bugten, som er på UNESCOs verdensarvsliste på grund af områdets unikke natur. Tilbage i Hanoi flyver du til landets hovedstad, hvor du kan opleve minderne fra Vietnam krigen, samt opleve den hektiske by med spændende restauranter og shopping centre. Rejsen slutter på øen Phu Quoc i den sydlige del af Vietnam, hvor du kan slappe af på stranden før rejsen går hjem til Danmark.

 

PRISER PER PERSON KUN FRA: 11.485,-DKK

Inklusive:

 • Fly fra København til Hanoi
 • Fly fra Hanoi til Ho Chi Minh City
 • Fly t/r Ho Chi Minh City og Phu Quoc
 • Fly fra Ho Chi Minh City til København
 • Al transport mellem øer, hoteller og lufthavne
 • 3 nætter i Hanoi
 • 1 nat på Halong Bay
 • 3 nætter i Ho Chi Minh City
 • 6 nætter på Phu Quoc
 • 3,5-stjernet hoteller
 • Morgenmad på hotellerne

HANOI, HALONG BAY, SAPA, HOI AN OG SAIGON

Rejsen begynder i Hanoi, som ligger i den nordlige del af Vietnam. Området er kendt for sin smukke natur og spændende kultur. Hanoi er en hyggelig by, som kan besigtiges på fod med markeder og gode restauranter. Der er også mulighed for at komme på udflugter til f.eks. det smukke område ved Ninh Binh. Rejsen forsætter til Halong Bugten, som er kendt for sin smukke natur med høje klipper og flydende landsbyer. Tilbage i Hanoi går rejsen videre med nattog op til Sapa i nord Vietnam, som er kendt for sin fantastiske natur og mange forskellige bjergstammer. Ved ankomst til Sapa begynder vores trekking tur med 1 nat hos en lokal familie. Dette er en fantastisk oplevelse, som lader dig komme tættere på landets befolkning og du får en oplevelse for livet. Efter Sapa rejser du tilbage til Hanoi med bus, hvor du har en enkelt nat før rejsen fortsætter med fly til Hoi An. Hoi An er en charmerende by med hyggelige små gade og en lille flod. Om aftenen vågner byen op med markeder og floden er lyst op af små lamper. Hoi An byder også på strand og gode udflugter, hvor f.eks. en cykeltur kan anbefales. Rejsen slutter i Ho Chi Minh City før hjemrejsen. Her kan du komme ud og opleve historien bag Vietnam krigen og få shoppet lidt.

 

PRISER PER PERSON KUN FRA: 11.235,-DKK

Inklusive:

 • Fly fra København til Hanoi
 • Fly fra Hanoi til Da Nang
 • Fly fra Da Nang til Ho Chi Minh City
 • Fly fra Ho Chi Minh City til København
 • Al transport mellem øer, hoteller og lufthavne
 • 3 nætter i Hanoi
 • 1 nat på Halong Bay
 • 1 nat på nattog til Sapa
 • 2 nætter Sapa med 1 nat Homestay og udflugter
 • 3 nætter i Hoi An
 • 3 nætter i Ho Chi Minh City
 • 3,5-stjernet hoteller
 • Morgenmad på hotellerne

HO CHI MINH CITY, MEKONG LODGE OG PHU QUOC

Rejsen starter i landets hovedstad Ho Chi Minh City, som er kendt for sin spændende trafik med flere tusinde knallerter. Ho Chi Minh City er også området, hvor du kan opleve historien bag Vietnam krigen ude ved Chu Chi tunnelerne. Rejsen fortsætter ud til Mekong deltaget, hvor du skal besøge Mekong Lodge. Dette er en 3 dags tur med fuld pension og udflugter inkluderet. Du skal f.eks. ud og cykle i området og opleve deres flydende marked. Tilbage i Ho Chi Minh City flyver du til paradisøen Phu Quoc, som byder på smukke strande og rig mulighed for at slappe af og sole.

 

PRISER PER PERSON FRA KUN: 11.750,-DKK

Inklusive:

 • Fly t/r København til Ho Chi Minh City
 • Fly t/r Ho Chi Minh City og Phu Quoc
 • Al transport mellem øer, hoteller og lufthavne
 • 3 nætter i Ho Chi Minh City
 • 2 nætter Mekong Lodge med fuld pension og udflugter
 • 8 nætter på Phu Quoc
 • 3,5-stjernet hoteller
 • Morgenmad på hotellerne

Vil du vide mere? Lad os tage en snak!

14 + 7 =