Tuk Tuk

Kl. 08.00 om morgen blev vi hentet fra vores hotel af vores guide (flink og imødekommende). Han kørte os hen mod Tuk Tuk lejren, hvor vi fik en oplæring i hvordan vi skulle køre i vores Tuk Tuk. Vi mødte en anden Tuk Tuk guide der forklarede os reglerne, og som skulle være med til at lære os at køre. Det tog lidt tid, da det var første gang vi skulle køre de tre hjulede ’motorcykler med sidevogn version’, men vi klarede det!
Efter kører øvelserne med Tuk Tuk motorcyklen var det tid til at køre uden for lejren og køre gennem de små landlige veje. Man skal ikke være bekymret for at køre på landevejen, da den er stille og rolig. Det er slet ikke hektisk og frustrerende. Man skal bare følge efter guiderne. De informerer om det hele inden man kører og man kører kun under 50km/t.

Templer og sightseeing

Vi kørte gennem de små veje, som førte ud til fascinerende templer og udforskede fantastiske udsigtspunkter. Vi kom også til et sted, hvor der var trapper der førte os op på et bjerg, hvor der var en statue af en munk, en liggende buddha og siddende buddhaer og meget mere. Munkene har levet inde i en mørk grotte, hvor de isolere sig selv fra omverdenen for at finde indre ro. Man kan ikke se noget, og der er helt mørkt. Mens vi kiggede på den flotte udsigt fra bjerget, fortælte guiderne historier om munkelivet. Samt om deres egne erfaringer, hvor de havde prøvet at være munk i to uger. Begge havde prøvet at leve som munk, for at lære at forstå hvordan det er at leve som dem med de regler og levevilkår en munk følger. Det var faktisk spændende at hører om dette, da jeg altid har undret mig over, hvordan det er at leve som munk og nu har jeg fået svaret.

Elefanter

Efter templet og bjerget, skiftedes vi til at fører an på landevejen. Derefter ankom vi til en lille fantastisk elefant hjem. Ved dit første øjekast så du en kæmpe elefant og derefter de små elefanter. Den store er den eneste han-elefant og resten er hun-elefanter og der var to små elefant unger. Her blev vi introduceret til de lokale “mahouter” som passer elefanterne og vi fik udleveret “mahout” påklædning. Grunden til at vi skulle have dem på, var s elefanterne ikke skulle blive bange for fremmede. Inden fodring af elefanterne, fik vi em thailandsk frokost serveret. Efter frokost førte mahouterne os ud til elefanterne, for at komme tættere på dem og lære os mere om dyrene og deres liv og om hvordan man fodre dem. Hvis du f.eks. skal ligge mad i deres mund, skal du have hånden op og råbe ‘BOOON”. Det betyder ‘op’ så vil elefanten åbne munden og lade dig give den mad i munden.
Efter en halvtimes fodring var det tid til at gå med elefanterne gennem landskabet ned til den lokale flod, hvor vi fik muligheden, for at hjælpe mahouterne med at give elefanterne et velfortjent bad. Det var super hyggeligt!

Bambusflåde

Efter badning af elefanterne blev vi kørt videre til en anden flod, hvor vi fik muligheden for at flyde på en bambusflåde. En lokal var med for at styre bambusflåden. Vi flyd stille og roligt afsted, selvom der var lidt strøms. Vi nød i hvert fald den smukke udsigt og lidt kølige brise. Dog kunne jeg ikke få taget billeder mens vi var på bambusflåden, da man kunne risikere at kameraet blev vådt eller tabte den i floden.
Tiden gik og vi kørte tilbage til Tuk-Tuk lejren og afleverede vores Tuk-Tuk. Derefter kørte vores guide os tilbage til vores hotel i Chiang Mai.

Oplevelsen

Tuk Tuk turen var en unik oplevelse. Du får lov til at kører en Tuk-Tuk på små landeveje. Du oplever noget helt andet af Thailand, når du kører med Tuk Tuk, samt man kommer til at se de bedste udsigtspunkter på vejen. Man besøger steder, som man normalt ikke kommer til at besøge og guiderne havde styr på alt og gav informationer og viden videre til os. Denne udflugt var unikt og en af de bedste oplevelser jeg har haft i Thailand. En perfekt kombination af eventyr og sightseeing.